FUNDACIÓ SALUT ALTA

La Fundació Salut Alta porta el nom del barri on es troba. El barri de La Salut, especialment la part més alta, es va construir els anys de les onades migratòries que provenien del sud d’Espanya. Des de llavors no ha deixat d’acollir persones originàries de més de 100 països diferents, fent del barri un espai ric en diversitat i multiculturalitat. Actualment viuen en el barri més de 18.500 persones, amb gran presència de famílies paquistaneses i marroquines amb infants en edat escolar.

El barri es caracteritza principalment per la seva geografia, amb forts desnivells que generen carrers amb molt pendent, dificultat d’accés amb transport públic, manca d’espais verds i públics, i recursos desbordats per l’elevada situació de vulnerabilitat que pateix la població que hi viu i que afecta necessitats bàsiques com l’habitatge, la feina, la situació jurídica, la salut (especialment greu és la salut mental) o l’acompanyament en l’aprenentatge dels infants i adolescents.

En aquest entorn se situa la Fundació Salut Alta, una entitat d’iniciativa social ubicada a la part més alta del barri, que té per missió “acollir els infants, adolescents i les seves famílies que viuen situacions de vulnerabilitat social i acompanyar-los en els processos socioeducatius perquè, en un entorn plural, arribin a ser membres actius de canvi vers una societat més cohesionada i més justa”.

Així doncs, cada infant i adolescent que és acollit en un projecte de la Fundació inicia un itinerari educatiu acompanyat per una persona de l’equip i per la seva pròpia família, per créixer com a persona i obrir-se a l’entorn. En concret, la nostra actuació com a educadores i educadors se centra en treballar en quatre àmbits: l’acció educativa, en espais d’aprenentatge, d’educació en el lleure i d’educació emocional; l’acompanyament; el treball amb la família i el treball amb l’entorn.

En relació a aquest últim àmbit i prenent consciència de la importància de tenir un entorn digne, bonic i agradable per a tots els qui hi viuen i treballen, enguany la Fundació ha establert com a lema del curs «La Salut Alta, un barri per estimar«, planificant vàries accions per potenciar el treball comunitari de l’entitat.

La primera d’aquestes és la I Cursa d’Orientació Solidària feta a La Salut, que tindrà lloc el 18 de novembre i està organitzada juntament amb el Club d’Orientació Catalunya.

“Mou-te per la Salut Alta!” És una proposta oberta a tota la ciutadania, animant a apuntar-se i gaudir de l’oportunitat de conèixer La Salut (ja sigui caminant o corrent) i, alhora, col·laborar amb els projectes socioeducatius de l’entitat, ja que els diners recaptats es destinaran a les activitats previstes pel barri durant l’any. A la pàgina web de la Fundació hi ha tota la informació, ara bé, no us adormiu perquè les inscripcions són online i tanquen el 7 de novembre! Si no es pot participar directament a la cursa, també hi ha la possibilitat de col·laborar amb el DORSAL 0, fent una aportació econòmica per tirar endavant totes aquestes activitats.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply