Nou curs, també associatiu!

Tot just fa un parell de setmanes milers de joves de Badalona van començar el curs acadèmic, ja sigui als centres de la ciutat o als centres d’altres ciutats (especialment en el cas de la Formació Professional i l’Universitat). Tots aquests alumnes segur comencen el curs amb reptes en el que fa a la seva formació acadèmica però, que hi ha més enllà de les aules?

Seria un greu error entendre l’institut o a la universitat només com espais freds on anar a rebre x hores de classe cada setmana. Els joves hem d’entendre la nostra formació com alguna cosa més que només formació acadèmica. Més enllà de les aules també podem aprendre molt.

Com? Ras i curt, associant-nos! Allà on hi ha estudiants hi ha assemblees i sindicats, però també clubs esportius, caus, esplais, plataformes que busquen objectius concrets. I com no, espais no formals generalment de duració determinada i generats per resoldre problemàtiques concretes.

Aquests espais a més de servir en molts casos per transformar la realitat més immediata, serveixen per formar-nos en molts àmbits, ens dóna habilitats comunicatives, ens ensenya a treballar en equip, a ser capaços de dur a terme projectes i sobretot a ser capaços de reivindicar-nos com a ciutadans de ple dret.

És en espais així on podem generar vincles més forts amb la resta de companys, on podem trencar tots els prejudicis que podem sentir cap a altres companys i on, de la mateixa manera podem trencar els prejudicis que tenim amb nosaltres mateixos.

En definitiva animem a tots els joves de la ciutat a organitzar-se des de la seva realitat més immediata. A aquells que ja estan organitzats els hi desitgem que siguin agents proactius al seu entorn. I a totes les entitats els hi desitgem que malgrat totes les dificultats amb les quals ens trobem el món associatiu puguin fer la seva tasca en les millors condicions possibles.

Per últim, no volem acabar sense reconèixer a totes les famílies i professors que des dels seus centres educatius s’associen per tal de fer millor el sistema educatiu i millorar els drets dels estudiants. És necessari que el jovent s’organitzi, però també aquells que no ho són.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply