Digitalització de les entitats

Ens trobem en uns temps convulsos en que tot canvia ràpidament i una part de la societat no es capaç d’adaptar-se als nous temps

En els darrers temps, hem vist com la tecnologia està canviant el ritme i la forma de treballar d’una societat que potser no està tan preparada o no s’ha fet el treball necessari per a adaptar-se als nous temps.

Darrerament veïns s’han trobat amb canvis com anar al banc per treure diners i trobar-se amb una màquina que han d’utilitzar forçosament per que els atenguin i ningú li explica com utilitzar-la. Ja van molts cops que els propis clients, han tingut que ajudar a gent gran que mai pensaven que es trobarien aquest problema.

Es cert que no s’ha de criminalitzar els avenços, que per mi, s’han de fomentar. Es cert que certs avenços ens ajuden a poder participar a molts més llocs, com per exemple aquest periòdic i jo, com a persona que utilitza freqüentment les noves tecnologies, agraeixo.

Però s’ha de fer molt d’enfàsis en el que estem deixant enrere, no només una part de la societat que no sap o no té els medis com a poder adherir-se als nous moviments, hem deixat enrere el juntar-nos per a debatre idees, hem deixat enrere part de les relacions que ens fan tenir una empatia amb els problemes dels nostres veïns.

Una altra part que ja hem parlar en altres articles, es l’envelliment de les nostres associacions i de la majoria de les entitats de la nostra ciutat, principalment per la manca d’ajuda de les administracions, que només han fet que ofegar a tot aquells que ha volgut apropar-se. En el proper mes ens trobarem un nou capítol d’aquest problema, a partir d’octubre, les relacions de les associacions amb l’administració, hauran de ser amb el certificat digital.

Una mica abans del canvi de govern, es va fer un acte per informar a les entitats d’aquest problema, algunes entitats es van quedar fora d’aquest. Vam quedar pendents de fer accions per a acompanyar les entitats als tràmits tant per a aconseguir aquest certificat, com per aprendre a utilitzar-los. Amb el canvi de govern, hem de ser realistes, les entitats hem quedat fora de joc i veurem que passa aquest mes.

El problema es més greu del que ens pensem, sense certificat digital, no podrem fer cap tràmit (permisos, subvencions, demanar reunions, instàncies, etc). Aquest moviment, es un pas més per a ofegar les ja malmeses associacions de veïns i altres entitats, que hem consta, tenen els mateixos problemes.

Es difícil trobar culpables, la falta de previsió tant per l’administració com la falta de coneixement per part de les entitats, que sobreviuen com poden. Clarament hi ha un perjudicat, el veí de tota la vida de la nostra ciutat, el que ha lluitat per tenir una ciutat millor. L’administració i les entitats ens hem de posar d’acord en trobar una solució a aquest problema, pel futur de la nostra ciutat.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply