DEMOCRÀCIA I LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

Tota democràcia se sustenta en el dret de la ciutadania d’expressar les seves opinions respectant els que pensen diferent. La llibertat d’expressió és un dels puntals de la democràcia i aquesta llibertat s’ha de poder exercir a les institucions i al carrer. El carrer no ha de ser neutral, ha de ser plural i s’hi poden expressar totes les idees, mentre siguin democràtiques i respectuoses amb tothom.

La democràcia és una manera de fer política i la política afecta la vida quotidiana. Quan les ciutadanes i els ciutadans ens adonem d’aquest fet, augmentem la nostra participació en aquest àmbit. La nostra falta d’implicació  permet que la demagògia manipuli el nostre vot, fomenta la falta de transparència dels partits polítics i, per tant, la corrupció. La democràcia és alguna cosa més que anar a votar cada quatre anys.

Retallar la llibertat d’expressió és devaluar la democràcia.

Més que de retallades, podem parlar de veritables atemptats a la llibertat d’expressió. És normal que un cantant de música rap com Valtónyc hagi estat condemnat a tres anys i mig de presó? Se l’ha acusat d’enaltiment del terrorisme, injúries al Rei i amenaces. La justícia Belga l’ha absolt d’aquests delictes.

Què pensem quan veiem que la justícia crida a declarar una persona perquè s’ha fotografiat al costat d’un policia amb un nas de pallasso? La llei mordassa perjudica tots els espanyols.

La justícia és igual per a tothom, ens diuen, però les sentències judicials ho desmenteixen.

Un policia, fora de servei i armat amb una navalla, tot cridant  “Viva Franco, viva España”  va agredir, brutalment, el fotoperiodista Jordi Borràs, mentre feia la seva feina. Algú sap si la justícia ha actuat contra aquest policia?

Els membres de la Manada surten en llibertat provisional sota fiança i se’ls ha rebaixat la pena a 9 anys de presó perquè només se’ls acusa d’un delicte d’abusos sexuals i no de violació.

Comprovem que, a l’Estat espanyol, costa més car escriure cançons (si no agraden als qui manen) que no pas agredir una altra persona o violar una dona.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply