La salut pública i les associacions de veïns (3)

La lluita per el dret a la salut té molts elements positius: Estimulen la creació, l’organització i educació de les classes populars. En el camí de la lluita pels nostres drets tots hi aportem treball i coneixement. Hem de aconseguir no partir sempre de zero, sinó acumular experiència.

Hem de mantenir un continuïtat en la organització i les persones per mantenir el fil conductor de les nostres reivindicacions.

Com en tots els apartats de la lluita cívica tenim dos tipus d’acció: La lluita per els problemes aguts i la lluita per solucionar els problemes crònics. La forma de resoldre el conflicte és la negociació i la lluita.

Ambdues inclouen el coneixement i l’acció. El coneixement implica la reflexió i no actuar de forma impulsiva. La Medecina és una ciència i necessita dels experts. Això no implica que la gent no tingui res a dir. La Medecina es desenvolupa dins un sistema capitalista. Això implica que el benefici econòmic de les multinacionals farmacèutiques, el negoci lligada a equipaments, el mobiliari, les concessions de càtering, serveis de neteja…

Aquests aspectes que impliquen negocis fraudulents no vol dir que aquestes concessions de negocis –no específicament mèdiques- no tinguin la qualitat exigida. Però si poden ser fraudulentes. El grup de professionals de la salut que han investigat i denunciat del col·lectiu anomenat “Café amb llet” i ho han difós per vídeo i paper a través de les xarxes.

La població en general té por a la malaltia i la mort. Això pot comportar la propaganda de medecines i tractaments als que s’atribueixen  moltes propietats curatives. A vegades no són tant eficaces com les que la propaganda afirmen. Això passa tant amb la Medecina tradicional o científica com la medecina “alternativa”.

Necessitem personal sanitari amb els coneixements precisos per posar els coneixements al servei dels pobles. Això ha d’estar a mà de les Comissions de Salut de les FAVs.

També necessitem persones amb capacitats amplies de negociació. Mentalitat que jo definiria com de “sindicalista”. Han de ser com una roca, però saben negociar i arribar a acords. Lluitadors però no violents de paraula i obra. Són els que segellaran els acords i els sabran vigilar.

Les Comissions de Salut de les FAAVV han d’informar a la get mitjançant assemblees, butlletins, Televisió… Te que existir una cadena que comuniqui aquests tres nivells: Les autoritats sanitàries, la Comissió de Salt i el veïnat.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply