El Jovent està de festa

Inici de les festes de Badalona

Ja tenim aquí el mes de maig, i per una bona part del jovent de la ciutat, aquest és el mes més estressant i, alhora, el més divertit de l’any.
Una part del jovent badaloní som diables, tabalers, bastoners, trabucaires, geganters, militem en alguna organització política  o formem part d’alguna entitat de lleure i des d’aquí donem un cop de mà en la logística de diferents actes de les Festes de Maig.
Cada any, algun acte de les Festes de Maig neix, o se’n renova algun altre,
i aquest any ens fa especial il·lusió comentar que, el dia de Festa Major (el dia 11 de maig, Sant Anastasi) es celebrarà un dinar popular i un concert pels badalonins més petits. Feia molt temps que el dia 11 de maig, que hauria de ser el dia més ple d’actes, estava buit. Preparant les festes, doncs, un grup de joves va proposar que seria molt interessant augmentar l’oferta d’activitats aquell dia, sobretot perquè els més petits no tenen escola aquell dia, i així va néixer el dinar popular que es celebrarà el dia 11.
De vegades, quan es pensen actes d’una Festa Major, els infants són els que més malament en surten parats, ja que sovint son els que menys actes tenen dedicats a la seva edat. Tothom ha sigut petit, i sovint ens oblidem de com ens agradava disfrutar de les festes quan teníem actes on poder assistir essent petits. A Badalona volem que les festes siguin per a tothom, des del més petit fins al més gran de la ciutat, perquè tots ens mereixem homenatjar el nostre municipi!

Els i les joves badalonines, d’aquí ben poc, podrem disfrutar de nits de concerts, de correfoc, de cercaviles, de la ben esperada Cremada del Dimoni, de la Festa del Badiu, de la Nit del Mono, del Racó Íntim, de Festivals gastronòmics, i d’una infinitat d’actes més que ens trastocaran durant quasi tot el mes de maig  sencer!

Cal seguir treballant per unes festes més plurals, per aconseguir que més jovent badaloní tingui la oportunitat de participar a la Comissió de Festes de Badalona (CFB) i que aquesta pugui nodrir-se de més diversitat d’opinions i de noves idees, per tal d’aconseguir que les Festes de Badalona, poc a poc, siguin més diverses i aconsegueixin fer divertir a cada cop més persones de la ciutat.  Ha de ser prioritari poder representar totes les veus i totes les idees del jovent que vulgui aportar idees a les Festes.

Ara vindran uns dies, doncs, de trobar-nos tots i totes  als carrers, de passejar, de riure, de ballar, de jugar,  de cantar, de saltar i de gaudir d’un dels moments més esperats de tot l’any per a una bona part de la ciutadania de Badalona.

Un cop acabats tots els actes de les Festes de Maig, això no s’atura. Cal començar a preparar amb energia la Festa Major d’ Agost, que és la Festa Major principal de la nostra ciutat!

Si voleu participar a preparar  les Festes, pregunteu a qualsevol amic o amiga que estigui implicat en algun acte, no us talleu! Fem de les Festes de Badalona unes festes cada cop més plurals!

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply