Badalona està de festa

Un any més les entitats de la ciutat compartiran activitats amb la ciutadania

Arribem probablement al període de més activitat de les nostres associacions i les diverses entitats de la nostra ciutat. Un cop que comencen les festes locals, les entitats es posen mans a l’obra per a organitzar un conjunt d’activitats lúdiques i socials que pretenen fer arribar als nostres veïns, les activitats i el treball que realitzen les associacions durant tot l’any.

Veïns acudint als actes de les festes del barri

A la diversitat que hi existeix a la nostra ciutat, podem trobar des de concerts, tornejos esportius, jocs, menjars populars i tantes activitats que compartirem entre tots els veïns.

Hem d’aprofitar aquestes festes per a celebrar que el moviment veïnal segueix viu i es més necessari que mai, encara que a alguns li agradaria el contrari. Fa poc vam celebrar els 50 anys de les associacions veïnals i això son paraules majors, tenim una gran varietat de moviment associatiu a la nostra ciutat, que hem de cuidar, ampliar i aquests dies festejar les lluites aconseguides any rere any.

Jo personalment, crec que hem de donar més caràcter social a les festes amb reivindicacions actuals, no han de ser només una celebració per atraure gent, donar més vida al barri i recordar que seguim allí, hem d’omplir aquestes festivitats amb tot el contingut actual que hi ha a les nostres ciutats i al nostre país. Hem de donar lloc a que marees (pensionistes, salut, educació, etc) i plataformes per que tinguin un lloc on arribar a tot el veïnat que representem, donar un lloc on la veu arribi a molta més gent; el caràcter festiu es obvi, però no ens hem d’oblidar per que hi som allí, hi ha molts problemes que hem de visibilitzar.

Dinar popular amb els veïns del barri

Hem de recordar a la gent totes les lluites que hi ha al carrer i en les quals, les associacions de veïns participem i fins i tot, impulsem; feminisme, pensions, salut, educació, habitatge, en totes hi som presents.

Aquest any a més, hi hauran associacions que aprofitaran que properament estiguin pendents d’inversions al territori com en el cas de Llefià, on hi estem pendents de la remodelació de plaça Trafalgar, el parc de les palmeres, la plaça Azorin, l’ascensor d’Albert Llanes, etc. Per a acompanyar les festes d’una mica de memòria històrica amb informació de com era la zona, com serà i en que hem participat per millorar les associacions i que activitats ens permetran aquestes millores.

Un any més les Associacions treballen per fer una ciutat millor, per adaptar als nous usos i realitats dels espais públics, que òbviament no son els mateixos que fa 40 o 50 anys. Treballant per treure barreres arquitectòniques, usos per a totes les edats i sobretot, com compartir esforços per a que tot funcioni millor.

Ens veiem als carrers.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply