Projecte de futur

La federació convoca a tota la societat civil organitzada per a un projecte comú

Can Cabanyes va estar plé de gom a gom per escoltar el projecte de la FAVB

La FAVB, va convocar al Centre Cívic Can Cabanyes a totes les entitats de la nostra ciutat, per continuar el treball que vam començar a finals de l’any passat. Aquest “Compromís amb la ciutat” que posava al focus de l’interès públic, temes que portaven molt de temps als calaixos i que no aconseguíem arribar a consensos amplis, sense renunciar a altres més difícils de consensuar amb tots els agents implicats.

Des del principi es van recollir les aportacions de tothom, per que es un interès de totes les parts, que hi hagi el màxim de recolzament possible.

Es molt important deixar clar que la Federació, no renuncia a la resta de projectes que ara mateix treballa al dia a dia com les pensions, turisme, sanitat, etc. L’interès que hi havia en aquest compromís, no era més que treure propostes que ens arribaven a les reunions que vam mantenir, respectant les diferencies que poguessin sortir amb les entitats.

D’aquí van néixer les 13 propostes que vam presentar amb tota la societat i que no era més que el començament del treball. A partir d’ara, ens toca començar el treball de fons, emplenar de contingut aquestes propostes. Durant tot el procés, hem volgut ser transparents per a totes les entitats, posem propostes de treball, proposem parlar d’aquests temes als òrgans de ciutat, on totes les entitats han de participar com el consell de ciutat o el consell econòmic i social i els que no puguem, treballar per crear comissions de treballs. Aquest important esforç, no ha d’acabar en un altre calaix com molts dels projectes que les associacions de veïns portem anys lluitant.

Tornant a l’acte, crec que va rebre un gran suport de les entitats, amb més de una quarantena de signatures de recolzament al projecte, des d’associacions de veïns, comerciants, mercats, partits polítics i molts més. Seguirem treballant i segur que les properes setmanes moltes més entitats es sumaran a un projecte obert i plural on tothom podrà donar la seva visió i estem segurs, que arribarem a un document ampli de model de ciutat amb el major consens possible.

L’acte que va estar dirigit un altre cop pel nostre president Julio Molina, que va dir unes paraules, presentat per la companya Sara Muñoz, a la que un altre cop li donem les gràcies per la seva ajuda, una representació de la CONFAVC i el primer tinent d’alcalde Oriol Lladó com a representació del govern local.

Aquests tipus d’actes com sempre, permeten a la ciutadania apropar-se als representants de les entitats i parlar dels problemes que tenen, es bo que els nostres veïns tinguin aquesta proximitat.

Comencem un període de molt de treball que tindrem als propers mesos, es important que tinguem un moment tranquil que ens permeti agafar força, la lluita veïnal ha de sortir al carrer amb més força que mai, tenim molts fronts oberts i la FAVB continuarà donant recolzament i propostes per a trobar solucions, problemes amb les pensions, model de turisme a la nostra ciutat, lloguers, desnonaments, llistes d’espera, tots problemes que ens importen, tots problemes que tenim la nostra opinió i que lluitarem per que ens escoltin.

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply