Campanya ‘MATRICULA’T A LA PÚBLICA’

Com ja és habitual, des de FAMPAS, amb la intenció de donar visibilitat a l’escola pública, hem preparat material de difusió per a la preinscripció al curs 2018-19. Us convidem a compartir-ho als vostres espais web i que el feu arribar a les famílies del vostre centre així com a aquelles que s’adrecen a les escoles per demanar informació.

De les dues xerrades informatives sobre preinscripció que teníem programades passem a una xerrada única que es farà més tard degut a la incertesa actual sobre el procés de preinscripció per al curs 2018-19. La data serà el 15 de març de 17.30 a 19h al Centre Cívic de La Salut. En la xerrada s’abordaran els detalls tècnics del procés de preinscripció. El ponent de les xerrada serà l’inspector i membres de la Comissió de Garanties d’Admissió de Badalona.

Al següent enllaç web trobareu el tríptic de la campanya, així com cartells amb les dates de portes obertes per zones: http://www.fampasbadalona.org/fampas/web/matriculat-a-la-publica/

DEFENSEM la immersió lingüística… i L’ESCOLA PÚBLICA!!!

Uns dels pilars fonamentals del nostre model educatiu és el de la no segregació d’alumnes per l’idioma  i el domini de les dues llengües. El passat 16 de febrer el Govern espanyol va anunciar que estudiava incloure la casella del castellà a les preinscripcions escolars com a llengua vehicular educativa de lliure tria sota l’empar del 155. Des d’aquest moment les mobilitzacions, els articles i els debats per defensar la immersió lingüística en català com a llengua de cohesió social no han parat.

Des de FAMPAS ens unim amb les plataformes, entitats i

FAMPAS present a la concentració del 28 de febrer pel model educatiu

associacions que defensen aquest model perquè està demostrat que funciona: no segrega l’alumnat i permet el coneixement de les dues llengües.

De la mateixa manera mostrem la nostra disconformitat amb la renovació de 1.956 concerts a escoles privades que el Consell de Ministres va aprovar també el passat 16 de febrer, emparant-se en l’aplicació de l’article 155, renovació fins el curs 2021-2022. Es tracta d’una mesura continuista amb la línia pro-concertada dels darrers governs de CiU i Junts Pel Sí. Cal revertir aquesta política i invertir més en l’escola pública que garanteix els valors de la diversitat i la integració. I algunes d’aquestes escoles privades-concertades que reben diners públics hi ha una part que pertany a l’Opus Dei, que segrega els seus alumnes per sexe.

Campanya contra les proves d’avaluació diagnòstica d’educació primària

Aquests dies les famílies d’arreu de Catalunya comencen a preparar-se pel boicot a les proves externes estandarditzades que serveixen per puntuar les escoles, classificar-les i establir rànquings entre elles. La FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) fa una crida a no fer les proves externes de primària, juntament amb altres entitats que li han donat suport al llarg d’aquests anys: la Xarxa d’Escoles Insubmises (XEI), l’Assemblea Groga de Gràcia i el MUCE. Legalment, aquestes proves externes de primària no són obligatòries, són un instrument per consolidar una educació basada en la competició i una porta a la segregació de centres, que vol acabar amb la privatització i mercantilització de l’escola pública. Cal exigir al govern i al Departament d’Ensenyament un projecte global d’avaluació educativa realitzat des d’un enfocament veritablement pedagògic i inclusiu, i amb més recursos per a l’escola pública que és la de tots.

Construccions pendents i falta de places a secundària als centres educatius de la ciutat

Des de la federació estem al costat de les escoles i els instituts que fa anys reclamen la construcció del nou edifici que dignifiqui el treball del professorat així com l’aprenentatge de l’alumnat. Avancem cap a la construcció de l’institut Ventura Gassol en la nova ubicació, com també amb el nou institut Ca l’Arnús, però encara no hi ha solucions per a les escoles Montigalà, Badalona Port i Ventós Mir.

Hem transmès també la nostra preocupació tant a Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament com a l’Ajuntament per la manca de places als centres de secundària i que donin solucions a llarg termini perquè l’alumnat dels primers cursos no hagi de recórrer distàncies massa llunyanes de les seves llars.

Projecte Badalona Batec

Projecte de FAMPAS: Badalona Batec

Volem parlar del projecte de la nostra federació Badalona Batec, que ha tingut el seu punt culminant amb la participació a la Rua de Carnaval de Badalona d’enguany, que s’organtiza i es celebra a Llefià. Consisteix en realitzar una activat extraescolar educativa artística musical i gratuïta fora d’horari lectiu. Un taller on aprendre a tocar diferents ritmes i instruments de percussió de la cultura musical brasilera, basat en ritmes com el ‘samba-reggae’, de Salvador de Badia i el ‘samba enredo’, de Rio de Janeiro. Hem passat per diferents instruments com el surdo (tambor greu), la caixa, el repenique, el tamborim, l’agogo i el shaker. Hem aplicat coreografies en les cançons, treballant així la nostra coordinació.

Mitjançant la percussió s’estimula el pensament creatiu i s’ajuda a la cooperació entre els participants demostrant l’efecte del treball individual dins d’un grup. Una plataforma perfecta per conèixer el poder del treball conjunt amb un objectiu comú. Trencar barreres i generar noves connexions amb una comunicació no verbal. La música és un llenguatge universal que no discrimina el ser, en cap de les seves formes ni ideologies. Un llenguatge universal que transcendeix més enllà de les coses personals, organitzatives o culturals.

El 5 març comencem a bategar de nou!! Donarem l’oportunitat a nous participants i centres educatius a sumar-se al projecte!!! La primera sessió de cada grup serà oberta per tal que tothom que vulgui pugui tastar l’experiència.

Us recordem que l’edat mínima per participar és de 8 anys. Aviat us donarem tota la informació, però podeu contactar amb les vostres AMPAs per més detalls o directament per correu a: contacte@fampasbadalona.org

Acerca de FAVB 75 Articles
Federació d'Associacions de Veïns de Badalona

Be the first to comment

Leave a Reply