FAMPAS demana el retorn dels diners de l’escola bressol

Les sentències del TSJC en són favorables al retorn als municipis

Les famílies rebent la Guia d’informació educativa per al curs vinent
El president de Fampas al ple de Badalona per parlar de les escoles bressol

Fa uns mesos que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó a molts ajuntaments de tota Catalunya, aquests reclamaven a la Generalitat els diners que han hagut de dedicar des de 2011, per cobrir la part de la despesa que va deixar de pagar per alumne a les escoles bressol municipals.

Va ser una retallada important la que va decidir la consellera Irene Rigau al desvincular-se unilateralment del finançament d’aquestes escoles. De 1800 euros que aportava inicialment, va reduir a zero la seva part. Recordem que va ser la mateixa Generalitat, la del tripartit, la que va animar els municipis catalans a dotar-se de llars d’infants, amb el compromís per llei que l’administració autonòmica es faria càrrec d’un terç de la despesa corrent.

A Badalona, el govern municipal del moment, del PP, amb el suport del grup municipal de CiU, va decidir no augmentar la partida pressupostària per assumir la part del govern autonòmic. D’aquesta manera, tal com diu David Guerrero –president de FAMPAS Badalona-, es va traspassar íntegrament el cost de la retallada a la butxaca de les famílies, incrementant en un 44% la quota mensual a aportar.  Ja des de bon començament, FAMPAS i Badalona es Mou vam demanar amb diverses iniciatives que no s’apliqués aquesta pujada tan injusta, que provocaria que les famílies no utilitzessin aquest servei i que un membre –majoritàriament la dona- deixés de treballar per tenir cura del fill o filla.

No va ser fins el passat curs 2016-17 que el govern municipal actual va establir un model de tarifació social per les escoles bressol que permet accedir amb un preu més just a les famílies.

Malgrat això, l’Ajuntament de Badalona no ha reclamat res a la Generalitat en tots aquests anys. Sembla ser que és ara, després de les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que es comença a bellugar alguna cosa per tal d’intentar recuperar aquests diners. Des de FAMPAS Badalona, vam demanar la paraula al ple de l’Ajuntament celebrat el 30 de gener, per tal de donar-hi suport i demanar el recolzament de tot el ple, així com que també es demani el retorn a les famílies de l’increment abusiu que es va aplicar des de llavors.

GUIA D’INFORMACIÓ EDUCATIVA I XERRADES SOBRE PREINSCRIPCIÓ

Les famílies rebent la Guia d’informació educativa per al curs vinent

Les famílies que tenen fills i filles a punt per entrar a P3 o a l’ESO ja comencen a rebre la guia d’informació educativa del curs 2018-2019, juntament amb el díptic elaborat per FAMPAS. És molt important conèixer l’oferta educativa de la nostra ciutat a l’hora de prendre la decisió d’escollir el centre educatiu on es formaran els nostres fills.  Us convidem a assistir a les xerrades informatives on s’explicarà amb detall el procés de preinscripció i matriculació, i on podeu resoldre els vostres dubtes. Les dates són el 22 de febrer i l’1 de març.

Per acabar de completar la informació que necessiteu us recomanem que assistiu a les jornades de portes obertes que organitzen els centres educatius, la qual cosa us possibilitarà el contacte amb l’escola i els seus professionals, conèixer el seu projecte educatiu i visitar les seves instal·lacions.

Des de FAMPAS defensem els valors de l’Educació Pública com la millor garantia d’una educació de qualitat i d’equitat, preocupada per la inclusió educativa i per la no discriminació.

Be the first to comment

Leave a Reply