Badalona es mou pel tramvia

Més d’un miler de persones s’uneixen per reclamar la unió de tramvies per la diagonal

Presentació de la iniciativa Unim Els Tramvies a Barcelona
Presentació de la iniciativa Unim Els Tramvies a Barcelona

Tal i com es va presentar el dia 16 al col·legi de periodistes de Barcelona, els municipis s’uneixen per a reclamar la connexió dels tramvies per la Diagonal, que permeti anar des de Badalona fins a Sant Joan Despí i permeti tenir més opcions de transport públic per a la ciutadania.

A la roda de premsa i han haver-hi membres de les Federacions de Badalona, Barcelona i Baix Llobregat a més de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya i la plataforma pel transport públic.

Els motius son de sobra coneguts, més opcions de transport per a la ciutadania, menys contaminant que els actuals autobusos i la principal, crear unes noves condicions per a canviar l’actual concessió del tramvia fins 2032 a un model públic el més aviat possible.

Amb aquesta idea clara, la Federació de Badalona va fer una convocatòria per la manifestació del 20 de Gener a Barcelona. Vam quedar amb els veïns de Badalona a la parada del tramvia del Gorg a les 10 del matí per agafar forces pel matí que teníem endavant.

Els veïns de Badalona amb l’alcaldessa i el regidor de mobilitat

Una trentena de persones de diverses entitats hi estaven esperant al punt de partida, entre les quals, el destacat recolzament del govern de la ciutat amb l’alcaldessa Dolors Sabater al cap i el regidor d’espais públics i mobilitat, Francesc Duran.

Totes les entitats de Badalona i Barcelona vam quedar per començar la marxa a Glòries, on vam coincidir amb la Federació de Barcelona, la plataforma pel transport públic entre d’altres entitats. Al primer punt de trobada, vam ser rebuts per grups musicals i els portaveus de la mobilització amb equips de so.

Les diverses entitats que hi anàvem a la manifestació des de Badalona, hi anàvem representades amb la FAVB i la seva pancarta de Compromesos amb la ciutat, que reafirma encara més la proposta que la Federació ha fet de projecte de ciutat on encara més, s’ha de recolzar amb totes les entitats de l’àrea metropolitana per aconseguir millores.

Sense més espera, a les 11 del matí vam començar el recorregut de la mobilització en clau de festa, acompanyats en tot moment per les tabalades que ens oferien els grups musicals, fent un moment especial per a la inauguració de la simbòlica nova parada de tramvia a Monumental on l’organització va fer l’acte simbòlic de que el nostre tramvia trenqués la cinta d’aquesta nova parada.

El fi de la mobilització es va fer a la plaça Verdaguer on es va fer la posta en comú dels dos tramvies que ara mateix existeixen, el TramBaix i el TramBesos, aquí va ser on el més de miler de persones vam aprofitar per a reclamar les accions necessàries per a dur a terme les nostres reivindicacions.

Finalització de la concentració amb els companys del Baix Llobregat

Van aprofitar per dir algunes paraules les Federacions de Barcelona i el Baix Llobregat, el president de la CONFAVC Jordi Giró i el portaveu de la plataforma pel transport públic. Des d’aquest lloc i amb tota la gent reclamant aquest tramvia que uneixi tots els municipis, es veu clarament una aposta de transport per part de la societat civil organitzada per acabar amb la cessió de transport públic a mans d’entitats privades, que només volem fer diners i no es la seva prioritat el millorar les comunicacions dels veïns de Badalona, Barcelona i rodalies amb tot el Baix Llobregat.

A aquest punt final hi esperaven tots els mitjans de televisió i radio on es va aprofitar per a fer unes paraules les entitats organitzadores de la mobilització i la nostra alcaldessa. Es molt important aquest fet, que mostrem a les persones que no només es una reivindicació de Barcelona per millorar el seu transport, sinó que també es un medi per a millors connexions amb la resta de municipis. Des de Badalona, la societat civil organitzada amb el recolzament de la institució amb la nostra alcaldessa al cap, apostem per aconseguir la unió dels tramvies i anem de la mà per aconseguir-ho.

Ens sobren els motius, els veïns volem la unió de tramvies, uns tramvies públics.

Be the first to comment

Leave a Reply