Energia per dret

Les associacions de veïns de tot l’estat s’uneixen per trobar una solució a les pujades

Junta de la CEAV a Segovia, parlant del monopoli elèctric
Junta de la CEAV a Segovia, parlant del monopoli elèctric

Les associacions de veïns a través de la Confederació Estatal d’Associacions de Veïns (CEAV), portem des de fa mesos organitzant-nos per tractar el tema del monopoli de les empreses de llum.

Estem veient com als darrers temps només hi ha pujades a un sistema de càlcul que no es veu clar, que cada cop hi ha més famílies amb pobresa energètica. Quan arriba el període de més fred, tornem a sentir com mor gent per no poder escalfar-se o per incendis i des de les Associacions Veïnals hem de dir prou.

La Confederació Estatal va començar a moure’s per trobar una solució i a principis de l’any 2017 a Oviedo, es van tractar les primeres accions a portar als territoris. Al mes de Novembre a Segovia es va aprofundir en el tema i les accions que diverses Federacions ja havien començat.

A Catalunya hem començat a treballar de la mà de CONFAVC per portar a terme tot el que es va decidir a Segovia i han començat les reunions amb totes les entitats d’àmbit nacional que poden ajudar, tant les sindicals i consumidors com el defensor del poble.

La primera mesura que es vol aconseguir es una baixada de l’IVA a la factura de la llum, no es lògic que paguem els mateixos impostos per un producte de luxe que per una necessitat com es la calefacció. S’ha d’implementar tarifes de caràcter progressiu per trams de consum que defineixin el tram bàsic per a totes les persones i com a dret, tingui un IVA reduït.

Al passat mes de Desembre la junta de la CEAV ha continuat treballant amb les Federacions com Confederacions per a portar a terme, mocions per als municipis i haurem de sortir al carrer per que no ens continuïn estafant.

Comunicat CEAV sobre el modelo energético

Les reivindicacions estan clares i fa molt de temps que estem treballant les entitats, hem de lluitar per els nostres drets i anar de la mà amb tots els agents socials que puguin sumar-se, la força de tots es la que farà que tinguem un canvi en el model energètic del nostre país, estem farts de veure com els polítics que haurien de defensar els nostres drets, acaben als consells d’administració de les grans empreses energètiques.

Reclamem un nou model energètic que sigui transparent, que tingui tot auditat correctament i que no ens deixi indefensos, hem de tornar a fer un moviment gran i coordinat amb els milers d’associacions de veïns de l’estat, tenim la força per fer-ho, ho hem demostrat altres vegades, ja vam ser capaços a la campanya de l’aigua i ho tornarem a fer, per que es una necessitat, per que es un dret i per que units som més forts.

En paraules del president de la CEAV, Juan Antonio Caballero, “la energía es y debe ser un bien público, de primera necesidad y que debe ser tratado como un suministro de interés general y común acceso”. Òbviament, com a FAVB, ens sumem per complert a la nota de premsa que va enviar la CEAV i treballarem per aconseguir un model energètic més just.

Be the first to comment

Leave a Reply