Compromesos amb la ciutat

La Federació presenta als veïns el seu projecte de ciutat i la nova junta que treballarà per fer-ho possible.

El 9 de Novembre es va fer la presentació a tota la societat civil organitzada de Badalona, per presentar uns objectius a complir al seu nou mandat i treballar amb totes les entitats per a fer-ho realitat. Aquest acte va ser el treball d’uns mesos intensos, des que va sortir electa la nova junta.

A les primeres reunions de la nova junta, es va planificar les accions més importants a fer, per a posar la FAVB al centre de les reivindicacions de ciutat i reactivar les relacions amb totes les entitats de ciutat i formes de treballar en comú.

Presentación a la ciudad de la nueva junta de la Federación

Van ser uns mesos de reunions constants amb tothom, començant amb una reunió amb l’alcaldessa de Badalona i després amb el que creiem que son els grans dèficits actuals de les Associacions de Veïns, els joves i les dones. Aquestes reunions van ser molt profitoses per a establir formes de treballar conjuntament i no sent competència, entenem que hem de sumar i no dividir per a aconseguir les millores que reclamem a la ciutat i així ho vam fer saber.

Un cop fetes aquestes reunions, ens vam plantejar totes les entitats amb qui havíem de reprendre relacions, sindicats, partits polítics, empresaris, comerciants, Fampas i entitats de diversos àmbits.

Aquests mesos amb dies complets de reunions per tota la ciutat, van culminar en aquest acte del 9 de novembre, on vam omplir tot el centre cívic de La Salut, hi havien representants de totes les entitats, la federació havia complert el primer objectiu que era un compromís de totes les entitats a parlar dels problemes de la ciutadania i posar-ho al focus de les reivindicacions i les lluites veïnals.

Per aquest acte, volíem també fer un missatge que fos més enllà de les reivindicacions que dia a dia lluitem amb tots els veïns, volíem donar veu a entitats que normalment no tenen les oportunitats que nosaltres de ser escoltats, sense voler fer un acte pesat, intervencions petites i clares, que arribin a la gent que s’organitza per millorar les condicions dels seus veïns.

Aquestes participacions van ser clares des del principi, veu als joves a través del Consell de la Joventut de Badalona, en aquest cas, la representant que van escollir va ser Txell Cots. Les dones a través de la Federació de Dones amb Rocío Mateos, a la PAC i la PAH que lluiten dia a dia per que no hi hagin desnonaments amb Montse García i finalment en l’àmbit de la diversitat funcional, l’activista Rafa Reoyo.

Amb les ganes de continuar amb el gran treball realitzat per l’anterior junta, el company Sigfrido Ramos com a expresident de la Federació va poder fer unes paraules per explicar totes les accions fetes, entre les quals, va continuar una representació de companys que han fet un treball impressionant que han plasmat en un document anomenat “Repensant Badalona”, on es plantegen criteris tècnics per a moltes de les reivindicacions històriques de les associacions i una visió de futur de la Badalona que ve i que hem de plantejar a nivell veïnal com treballar.

Tota la ciutadania va voler acompanyar-nos

Un cop fetes les intervencions d’entitats i col·laboradors, el nostre president Julio Molina, va presentar aquest treball de mesos de reunions on totes les entitats han fet propostes i hem materialitzat en un document amb 13 propostes de ciutat de diversos àmbits, des de propostes d’infraestructures com la transformació de l’autopista, la via del tren, la connexió amb el Vallés a través de la B500, l’ampliació del metro, tramvia, Can Ruti, etc. Propostes d’habitatge públic, convivència i civisme, educació, comerç local o de treball als polígons industrials.

Aquestes propostes no van ser aleatòries, va ser producte de totes les reunions amb els representants de les entitats per a arribar a un consens, un document transversal al que totes les entitats es puguin sumar, que es la força que després tindrà el govern local per a reclamar inversions.

Des de la Federació estem farts de veure com les inversions es van a altres localitats i deixen a Badalona en un deute històric. Plantegem un temps de reflexió per transmetre a les entitats les propostes i fer un acte de ciutat on per una vegada, deixem de barallar-nos i sortim en positiu.

Hem d’agrair la participació y la representació no sols de totes les entitats que hi van estar amb nosaltres, tampoc totes les persones compromeses amb la Federació que treballen dia a dia en les nostres Associacions de Veïns, també l’inestimable ajuda de la periodista Sara Muñoz que va portar tota la presentació de l’acte i que ho va fer fantàsticament.

Per finalitzar l’acte, vam comptar amb la participació a través d’un vídeo del president de la Confederació Estatal d’Associacions de Veïns, Juan Antonio Caballero en català per a tots els assistents i la participació del president de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya, Jordi Giró, donant el suport de la junta actual a la nova junta de Badalona i finalment, vam donar un temps a l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater per a donar unes paraules de suport al moviment veïnal.

Éxito en la organización de las propuestas de ciudad

Un cop finalitzat tot l’acte, vam tenir un temps, per a compartir alguns moments amb totes les entitats en un petit pica pica, que permetés als companys transmetre les seves inquietuds als representants del govern local i als dels partits polítics.

Els membres de la junta de la Federació estem contents del suports rebuts per tota la societat civil organitzada, presentem tots els membres i fins i tot les noves incorporacions que l’assemblea ens a permès i emplacem a tothom a continuar treballant, al govern local l’ajuda per a fer un acte de ciutat que sigui institucional per a que totes les entitats es sumin i signin aquest document de propostes, esperem que durant el mes de febrer i després a formar grups de treballs per a dotar de contingut aquestes propostes.

L’objectiu d’aquest mesos era que el govern que estigui ara i el que pugui estar al futur, tingui el recolzament de totes les entitats de la ciutat en la trobada de consensos i inversions que facin una Badalona millor, la Badalona que tothom volem, deixant a banda el que en separa i fent que tot el que ens uneix, que es molt.

Be the first to comment

Leave a Reply